Alapoznak a labdarúgók

PETŐFI-SZIGET A bajai és környékbeli csapatok egymás után kezdik meg a téli felkészülést, már az utánpótlás is mozgásban van. Hamarosan a felkészülési mérkőzések sorozata is kezdetét veszi a Rónai Sándor műfüves labdarúgó pályán.

A boldogító igen

HÁZASSÁG 1996 óta nem volt ilyen magas a házasságok száma, mint az utóbbi két évben. Tavaly több mint 50 ezer pár állt oltár elé az országban. A statisztikák alapján a házassági adókedvezményt igénylők száma is megduplázódott 2015 óta.

Régi fiatalok, új minősítés

Rangos versenyen sikerült Arany minősítést szereznie a bajai Régi Fiatalok Hagyományőrző Csoportjának: a VII. Országos Népek Tánca – Népek Zenéje találkozó döntőjét 2017 decemberében tartották Harkányban. Ilkity Lajos csapata az Áldomásivás című zenés népi játékkal érdemelte ki a zsűri elismerését, miután sikeresen vették az elődöntő és a középdöntő akadályait.

„Számítunk a folytatásra”

Ismét bizalmat szavazott a Fidesz-KDNP választmánya Zsigó Róbertnek, így a honatya indul a párt színeiben az országgyűlési választáson a megye 6. számú választókerületében. – Megtisztelő számomra, hogy többedszer lehetek jelölt az országgyűlési választásokon Baja és térségében.

Szabolcsi almát kaptak

Nagy mennyiségű alma-adományt kapott Nagykálóról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos központja. A gyümölcsből minden régió részesült, így a Dél-alföldi, azon belül pedig a bajai csoport is: 41 karton, azaz összesen csaknem 600 kg alma jutott el a Fáy utcai székhelyre.

Kiállítás kicsiknek és nagyoknak

KÉPTÁR Nem véletlenül tart számot hatalmas érdeklődésre a Türr István Múzeum Nagy István Képtárában január 17-én, szerdán megnyílt, „Kis zenék nagy mestere” című kiállítás: azokat a meséket, rajzfilmeket, animációs filmeket, amelyek zenéjét Pethő Zsolt szerezte, szinte mindenki ismeri, szereti, és ugyanez vonatkozik a zeneszerző bajai leszármazottaira, a Pethő családra is, így érthető, hogy az érdeklődők a megnyitón megtöltötték a képtár termeit.

Megújul a Ferenc-csatorna

VÍZÜGY Mintegy 2,4 milliárd forintos beruházás révén újul meg a Ferenc-csatorna. Amint Telkes Róbert, az ADUVIZG igazgatója a január 18- tájékoztatón elmondta: a nyitó rendezvény december 6-án volt, Újvidéken. (Erről lapunk is beszámolt.) A Baja–Bezdáni-csatorna térségének komplex vízgazdálkodási fejlesztése című programot ezúttal a Deák-zsilipnél mutatták be, a Türr-konferenciateremben.

„Benned a létra” – jó kis nap a Szent Balázsban

Nehezen akartak hazamenni azok a gyerekek, akik Fölvégen, a Szent Balázs Katolikus Általános Iskolában töltötték szombat délelőttjüket. „Benned a létra” címmel január 13-án iskola-előkészítő foglalkozást szervezett az intézmény, hogy minél jobban megismerhessék az itt zajló munkát azok az érdeklődő családok, akiknek gyermeke 2018 szeptemberében ül majd iskolapadba.

Zajlanak az előkészületek

SPORTBÁL Baján 2007 óta szervezi meg Radnóti Miklós a sportbált. Idén ismét találkozóra hívja a sportolókat, az edzőket, a sportvezetőket és a szurkolókat.

Többet költünk kultúrára

Egyre népszerűbbek a hazai kulturális programok. Egy felmérés szerint az elmúlt évben jóval nagyobb volt a múzeumok, színházak és könyvtárak látogatottsága, mint a korábbi esztendőkben.

Új munkahelyek, új dolgozók

BAJA Munkáltatói fórumot tartottak január 17-én Baján, a kormányablakban. A szakmai előadásra a helyi kis- és középvállalkozókat várták.

Elfogyott a rizses hús

Bácskai rizses hús és fahéjas csiga: ezzel a menüvel várták a nehézsorsúakat január 17-én, szerdán a belvárosi Közösségi Házban, az önkormányzat és a Baja Marketing Kft. hagyományos melegétel-osztásán.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*