Ezúttal nem hallgattak

AEVK Harmadik regénye, az Omerta bemutatója okén látogatott ismét Bajára Tompa Andrea, a kortárs irodalom egyik legolvasottabb írója. Míg két évvel ezelőtt írói pályájáról és első két könyvéről (A hóhér háza, Fejtől s lábtól – Kettő orvos Erdélyben) is szó esett, addig ezúttal főként az Omerta – Hallgatások könyve keletkezéstörténetéről, hatásáról, fogadatatásáról és utóéletéről faggatta a szerzőt Mayer János, a Bajai Honpolgár főszerkesztője november 17-én az Ady Endre Városi Könyvtárban.

Határtalan halászlé

TALÁLKOZÓ A Szent László ÁMK-ban november 6-án zajlott a Határtalanul Erdély-Baja 2017 projekt zárónapja. Az ünnepi vacsora bajai halászlé volt, melyet a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete tagjai főztek.

Ismét a legvirágosabbak között

ELISMERÉS Harmadik éve, hogy Baja is indul a Virágos Magyarországért versengésen, és eddig minden évben rangos elismerést sikerült kivívni. Idén a Földművelésügyi Minisztérium különdíját kapta városunk, az önkormányzat nevében képviseletében Kovács Csaba képviselő utazott november 17-én Veszprémbe, az ünnepélyes díjátadóra.

Arany János szülővárosában

NAGYSZALONTA Az MNÁMK 12/b osztálya november 15-16-án látogatott el Arany János szülővárosába. Tehette mindezt azért, mert megnyerte (Páncsity Orsolya felkészítő tanárnő segítségével) a bajai önkormányzata által, a kiváló költő születésének 200. évfordulója alkalmából megrendezett emlékverseny fődíját: a nagyszalontai utazást.

Ajándék a határon túlra

SZERETETDOBOZ Kedves ünnepség keretében adta át a Szent László ÁMK vezetősége november 17-én az összegyűjtött Szeretetdobozokat az intézmény udvarán a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat bajai szervezetének.

Második és hatodik hely

TÁNC Mogyoródon, a 27. Bem Kupán (november 18-án), Mogyoródon a Bajai TáncSport Egyesület versenyző párosa, Tumó Roland és Horváth Kata felnőtt korosztály D standard táncok versenyében a második, latin táncok versenyén a hatodik helyet szerezte meg. Edző: Orbán Ferencné

Drága lett a rántotta

TOJÁS Fél év alatt a másfélszeresére drágult a tyúktojás. Egyes boltokban 67 forintért adják darabját, de a piacon sem találunk 45 forintnál olcsóbban. A drágulás fő oka az állományon végigsöprő madárinfluenza, valamint a tojásmérgezési botrány.

Idegenként, ismerős világban

Egyedül, éjszaka, tabuk nélkül: így dolgozik, fest Kovács Gergely, a Bajai Amatőr Festők és Kézművesek Baráti Egyesületének legifjabb tagja, akinek Idegen című önálló kiállítása november 17-én, pénteken nyílt meg a Bácskai Kultúrpalota aulájában.

Ismét a segítésé a főszerep

Huszonkét középiskolás diák vesz részt idén a Rotary Club Baja által ötödik éve meghirdetett Tapintható-Láthatatlan elnevezésű segítő projektben. A program lényege, hogy az előzőleg a feladatra felkészített és érzékenyített fiatalok segítséget nyújtanak vak, gyengénlátó, mozgássérült vagy valamilyen enyhébb fogyatékkal élő felnőtteknek.

Összetartó települések

DUNAFALVA Az összetartást ünnepelték november 17-én. Dunafalva Szeremlével tart fenn önkormányzati hivatalt, a két község között mára hagyománnyá vált a közös ünneplés.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*