Kibírta a terhelést az új gyalogoshíd

2014. nov. 08. 0 comment
Százhúsz sportoló haladt át az új hídon Százhúsz sportoló haladt át az új hídon
FEJLESZTÉS Százhúsz bajai sportoló vett részt a Petőfi-sziget és a Nagy-Pandúr sziget között épülő gyalogos és kerékpáros híd próbaterhelésében: november 8-án, szombat délelőtt több helyi sportklub tagjai gyülekeztek a Petőfi-sziget végében, ahol még javában zajlanak az utolsó simítások.
Gyülekező az első lépésekre
A vállalkozó és kivitelező képviselői gondosan megtervezett forgatókönyv alapján bonyolították le a Nemzeti Közlekedési Hatóság által ellenőrzési célzattal előírt, statikus és dinamikus próbaterhelést. A több korosztályt képviselő sportolók lassan sétáltak fel a hídra, majd átfutottak, ugráltak rajta, és aszimetrikusan is terhelték. – A híd fizikai megvalósításának finisébe érkeztünk.
Sántavy Orsolya is átfutott a hídon
A próbaterhelést megelőzően a szakemberek áttekintették a hídvégeket, kiválasztották a műszerközpont helyét és a mérési pontokat. A terhelés második fázisában gépi erővel történő terheléspróbát végeztünk két tíztonnás tehergépjárművel statikus, majd egy teherautóval dinamikus vizsgálat formájában. Az eredmények kiértékelését a szakemberek hamarosan elvégzik, és elküldik a hatóságnak – nyilatkozta a sajtónak Sántavy Orsolya, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársa, miután maga is átfutott a hídon a sportolókkal. Ugyanakkor a kivitelező konzorcium és a város nevében köszönetet mondott a sportegyesületeknek, amelyek tagjai lelkesen részt vettek a terhelésben.
Kovács Csaba se hagyta ki ezt az élményt
Az önkormányzat nevében Kovács Csaba képviselő vett részt az eseményen, természetesen csatlakozva a terhelést végző csoporthoz. – Bizonyára Baja minden lakója nagyon várta már, hogy elkészüljön a híd, amely merföldkő a város életében, és jól példázza a lakók összefogását, kitartását. Idén és a jövő év elején számos projekt befejeződik, a híd pedig ennek fontos állomása, azt jelképzeve, hogy csak közösen juthatunk el A-ból B-be. A munkálatok egy hónapon belül befejeződnek, és hamarosan mindenki birtokba veheti a létesítményt – mondta a sajtónak Kovács Csaba, aki szerint az új híd szép, kecses és elegáns, akár egy igazi bajai lány.
Ugrálásos terhelés: a híd jól teljesített
A következő időszakban készülnek el az ívhíd olasz bástya alakú hídfői (egyenként 75 négyzetméteres alapterülettel), amelyek közösségi térként is szolgálnak majd, kerékpártárolóval, padokkal felszerelve. Maga a híd teljes hossza 72 méter, az alátámasztások közötti táv 62 méter, a teljes hídszélesség 7 m, míg a korlátok közötti áthaladás 3,5 m. Különleges teherként mentőautó átkelhet majd a hídon. A beruházás értéke 631 millió forint.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*