Az állatok védelme érdekében

BUDAPEST A kormány idén 40 millió forintot különített el a költségvetésben az állatvédelmi feladatokra. Ebből az összegből folytatódik a menhelyi kutyák ivartalanítása, az ebrendészeti telepek és állatmenhelyek korszerűsítése, valamint a felelős állattartásról szóló lakossági tájékoztatás is, mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára sajtótájékoztatón Budapesten.
2017. febr. 06. 0 comment
Az elmúlt években sokat tettek az állatvédelem területén (illusztráció) Az elmúlt években sokat tettek az állatvédelem területén (illusztráció)
A kormány, a kormány szervei és a Nébih a civil szervezetekkel együttműködve, az elmúlt években sokat lépett előre az állatvédelem területén. Példaként említette, hogy bevezették a 4 hónaposnál idősebb ebek kötelező egyedi jelölését és nyilvántartását. Ennek köszönhetően folyamatosan csökken a kóbor kutyák száma. Az ebrendészeti telepeken a kóbor kutyák száma öt évvel ezelőtt még elérte 30 ezret, 2015-re számuk 20 ezer alá csökkent.
Az államtitkár közölte: az állatok iránti felelősség tudatosítását szolgálja egyebek mellett a Nébih által indított Szabad a gazdi program, ami a menhelyi kutyák örökbe fogadására helyezi a hangsúlyt a kutya vásárlásával szemben. A Vigyél Haza Alapítvánnyal pedig egy, a kutyatartás szabályait és a felelős állattartás gyakorlati megvalósítását összefoglaló kiadványon dolgoznak közösen.
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem bejelentette: az egyetemen idén kötelező tantárgyként indul el magyar, angol és német nyelven az állatvédelem. Ezen felül a felsőoktatási intézményben 2017-ben kezdődik el az állatvédelmi szakállatorvos képzés is. MTI 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*