Baja környékén nincs gond

BELVÍZ Problémát okoz az ország egyes területein a belvíz. Baján és környékén nem nagy a gond, a szántóföldeken sem tragikus a helyzet, mondta Hegedűs Károly körzetvezető falugazdász.
2017. febr. 08. 0 comment
Helyenként megjelentek belvíz foltok Helyenként megjelentek belvíz foltok
A belvíz inkább a Dunához közelebb eső területeken fordul elő, például Szeremle és  Dunafalva térségében, illetve Baján az országút és a töltés közötti részeken. – Helyenként megjelentek belvíz foltok, ez becslésem szerint még nem teszi a ki a szántóterület 1 százalékát. A problémát az okozza, hogy a feltalaj átfagyott, így lehulló csapadék, valamint a hóolvadás során keletkezett vízmennyiség nem tud a mély rétegekbe leszivárogni.
A kár mértékét még nem lehet megbecsülni. Az őszi gabonák állapotát meghatározza majd az is, hogy a tartós hótakaró nélküli hideget hogy vészelték át a növények. Erről tavasszal látnak pontosabb képet.
Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság szakembere is hangsúlyozta: jelenleg nem jelent nagy problémát a belvíz. Kling István belvízvédelmi és öntözési osztályvezető elmondta: Margitta-szigeten vannak magasabb vízállású csatornáik, ott hétfő reggel óta három szivattyútelep I. fokú belvízvédelmi készültségben üzemel.
A mélyebb fekvésű területeken látható belvíz az olvadás és az elmúlt heti 35 milliméter csapadék miatt alakult ki, ami fagyott talajra hullott. Egyes részekről nem lehet elvezetni a vizet, árok sincs a közelükben. Az időjárás enyhülésével a víz beszivárog majd a talajba. Nem várják, hogy a mostaninál komolyabb helyzet alakul ki, szárazabb időjárásra számítanak. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*