Télen is kátyúznak

KÖZÚT Az elmúlt hónapok csapadékos, változékony és rendkívül hideg időjárása kedvezett a kátyúk képződésének. A Magyar Közút Zrt. szakemberei kedvező időjárás esetén télen is folyamatosan dolgoznak a burkolathibák javításán.
2017. febr. 08. 0 comment
Télen is kátyúznak, ha az időjárás engedi Télen is kátyúznak, ha az időjárás engedi
A csapadékos időjárás és a fagyási-olvadási ciklusok gyakori váltakozása miatt a burkolathibák száma jelentősen megnőtt az országos közúthálózaton. A zrt. szakemberei télen is folyamatosan végeznek ideiglenes javítási munkákat a közutakon elsősorban hidegaszfalt felhasználásával. A lokális burkolatjavítási munkákhoz télen is száraz és tartósan 0 fok feletti hőmérséklet szükséges.
A balesetveszélyes burkolathibák végleges kijavítása melegaszfalttal történik, ám ehhez megfelelő időjárási körülményekre van szükség. Téli időszakban a melegaszfalt keverőtelepek többsége zárva van, de tavasszal újranyitnak, így lehetőség nyílik a tartós javítási munkák elvégzésére.
Több mint 100 útellenőr járja meghatározott terv alapján a közutakat. A kátyúkról információt a Magyar Közút Zrt. elsősorban a saját útellenőri hálózatán keresztül szerez. Természetesen a lakossági és egyéb bejelentéseket is köszönettel veszik a szakemberek, a jelzéseket igyekeznek beépíteni előzetes ütemterveikbe. A kátyúzási munkákat a közútkezelő munkatársai ütemezetten végzik. A balesetveszélyes kátyúk javítását követően a gyorsforgalmi- és főutakon, majd folyamatosan haladva a kevésbé forgalmas 4-5 számjegyű mellékutakon, végül a bekötőutakon avatkoznak be. A kapacitás végessége miatt az észlelt, javításra ütemezett, de még nem kijavított kátyúkra táblával hívják fel a figyelmet.
A zrt. az országosan közel 32 ezer kilométernyi országos közúthálózat üzemeltetéséért felel. Beletartoznak az autópályák és autóutak – kivéve az M5-ös és M6-os autópályák, mivel azok koncessziós kezelésben vannak –, valamint a településeket összekötő fő- és mellékutak, illetve ezen utak településeken átvezető szakaszai is. A településeken belüli utak jelentős része önkormányzati kezelésben van. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*