Sváb baba az MNÁMK bálján

MNÁMK A tradíciók ápolása és továbbadása, a barátság és a jókedv jegyében tartották meg február 4-én, szombaton a Magyarországi Németek ÁMK hagyományos svábbálját. Amint azt a rendezvény fővédnöke, dr. Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke nyitóbeszédében elmondta: mindig jó érzés részt venni az MNÁMK svábbálján, nemcsak neki, mint volt diáknak, de a többi vendégnek is. A Schütz Zenekar garantálja a hangulatot, az MNÁMK tánccsoportja pedig a színvonalas nyitóprogramról gondoskodik.
2017. febr. 09. 0 comment
Fotók: Fodor Péter, Kiss Ildikó, Varga István Fotók: Fodor Péter, Kiss Ildikó, Varga István
A bál – a hagyományoknak megfelelően – az MNÁMK mintegy 100 tagból álló néptánccsoportja fellépésével kezdődött. A tánccsoportban különböző korosztályok táncoltak: óvodások, általános iskolások, gimnazisták és a szülők, nagyszülők korosztályához tartozó egykori diákok. Közülük a legnagyobb tapasztalattal Striegl István rendelkezik a sváb néptánc hagyományának ápolása terén, hiszen 1958-ban a bajai német gimnázium első diáktánccsoportjának alapító tagja volt. A legfiatalabb fellépő, a 7 hónapos Soma baba pedig szülei, Melcher Zsanett és Forgács Sándor példája nyomán első lépéseit valószínűleg polka ütemben teszi majd meg.
A tánccsoport az elmúlt években a magyarországi németek életéből kiragadott pillanatokat elevenített meg: a sváb lakodalmat, a májusfatáncot, a viharboszorkányok táncát és a szorgos svábok munkáját. A 2017-es koreográfia a Szerelmes svábok – a bölcsőtől a sírig címet viselte. A fellépők bácskai és baranyai gyerekjátékok és táncok segítségével mutatták be, hogy a szerelem és a szeretet a svábokat is egész életükön át kíséri – a bölcsőtől a sírig. A tánccsoportokat Kovácsné Bergmann Barbara, Pongóné Lakner Mónika, Mártonné Tokay Ágnes, Hajós Enikő és Melcher Zsanett készítette fel, a koreográfiát Szauter Terézia állította össze, a zenei ötletekért és a kíséretért pedig Emmert József felelt. És ahogy a nyitóprogramban, úgy az egész este folyamán is ez a táncba hívó sor volt a bál jelszava: „Komm mein Schatz, und tanz’ mit mir…”
Szauter Terézia  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*