Megújult a magyar vadgazdálkodás

FEHOVA Megkezdődtek az előkészületek a 2021-es budapesti vadászati világkiállításra, jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön, a 24. Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.
2017. febr. 10. 0 comment
A 24. FeHoVa kiállítás megnyitó napján MTI Fotó: Balogh Zoltán A 24. FeHoVa kiállítás megnyitó napján MTI Fotó: Balogh Zoltán
Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke hozzátette: az esemény megrendezését nagyban segíti, hogy megújították a magyar vadgazdálkodás feltételrendszerét. Ésszerűbbé tették a fegyvertörvényt, új vadászati törvényt fogadott el az Országgyűlés, a kamarai törvény átalakítása megteremtette az Országos Magyar Vadászkamara finanszírozását, továbbfejlesztették a vadászok társadalmi kapcsolatrendszerét.
Kiemelte, hogy a fegyvertörvényt bürokráciamentessé tették. Példaként említette a felesleges engedélyek kivezetését. A szakmai szervezetekkel tovább mélyítették az együttműködést. Az új vadászati törvény pedig a vadászat feltételeit modernizálta, így az véleménye szerint Európa legjobbjának számít. Az új szabályozásban az üzemterv készítést 20 évre növelték, ami jobban igazodik a vadgazdálkodási ciklusokhoz. Rendezték a vadkárok megtérítésének módját is.Kifejtette, a kamarai törvény lehetővé teszi, hogy a vadászkamara forrásként megkapja a vadászjegyekből származó bevételt. Sőt, a külföldiek vadászjegyeit is a kamara adhatja ki. Ez lehetővé teszi, hogy működjön a vadgazdálkodási alap.
Jelezte: a 2021-es budapesti vadászati világkiállítás az első magyarországi vadászati világkiállítás fél évszázados jubileumával esik majd egybe. Az előkészületeket megkezdték, a világkiállítást a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, a hatvani vadászati múzeumban és a megújult Budapesti Állatkertben tartják.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentette: a tárca indítványozza a vadhús és halhús áfájának 5%-ra mérséklését, hogy az egészséges, jórészt élelmiszerek szélesebb fogyasztói rétegekhez juthassanak el. Az áfa-csökkentés fehéríti az ágazatot, munkahelyeket teremt.A miniszter hangsúlyozta: a FeHoVa a magyar vadászok ünnepe, idén 310 kiállító van jelen 17 országból, ami az esemény jelentőségét is mutatja. Ismertette: Magyarországon nőtt a vadhúsfogyasztás, a lőtt vad a vadgazdálkodási ágazat meghatározó bevételi forrása lett. 2010 óta az értékesítési bevétel megduplázódott, 6 milliárd forint volt 2015-ben.
Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy a szervezet Magyarország legnagyobb tagsággal rendelkező civil szervezete lett 400 ezer fővel. MTI  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*