Kutyák, cicák örültek

Nagylelkű felajánlást tett az Optimum Solar Kft.: mintegy 150 ezer forint értékű ajándékcsomaggal támogatják a bajai gazdátlan kutyákat és cicákat. Az adományt Az Út Mentén Alapítvány, valamint az Összefogás a bajai cicákért közösség képviselői vehették át február 10-én, pénteken. Lugos Roland, a cég ügyvezető igazgatója elmondta: évértékelő rendezvényük tombolájának bevételét ajánlották fel jótékony célra, olyan szervezeteket keresve, amelyek nem közpénzből működnek, hanem önerőből tartják fenn magukat.
2017. febr. 10. 0 comment
Fotók: Reitmann Balázs és Takács János Fotók: Reitmann Balázs és Takács János
– Cégünk dolgozói és partnerei számára fontos az állatok védelme, ezért kerestünk olyan szerveteket, amelyek nagyon hasznos munkát végeznek ezen a téren. Megkérdeztük, mire volna szükségük, és ezek alapján állítottuk össze a csomagot – mondta az igazgató, aki kollégáival ki is szállította az adományokat a helyszínekre.
Az Út mentén Alapítvány a Kútfúró Dűlő egyik tanyáján tart fenn kenneleket olyan kutyák részére, akik még rehabilitáció vagy szocializáció alatt állnak.  Itt vették át a kutyamentők a száraz tápból, konzervekből, állategészségügyi készítményekből álló csomagot. – Nagyon örültünk a felajánlásnak, mivel éppen kifogytak a készleteink. Karácsony körül kaptunk egy nagyobb adományt, de az épp elfogyott, úgyhogy a legjobbkor jött a segítség – mondta Ralbovszki Valéria, aki kolléganőjével, Körmöczi Edinával együtt vette át a csomagot. Mint elmondták: a devecseri iszapkataszrófa idején a helyszínen segítettek, és ott jöttek rá, hogy az egész ország területén komoly gondok mutatkoznak az állatvédelemben. Azóta hozták létre az alapítványt, és mentik az állatokat. – Elsősorban ideiglenes gazdáknál helyezzük el a kutyákat, mert az valljuk, hogy a legjobb, ha családban nevelkednek. Létesítettünk azonban néhány kennelt is a beteg vagy különleges kezelést, foglalkozást igénylő kutyusoknak, és további kenneleket is tervezünk. Jelenleg 25 védencünk van – mondta Ralbovszki Valéria.
Az Összefogás a bajai cicákért közösség szintén hálásan vette át az adományt. A csapat nevében Mikó Kata elmondta: mivel háttérintézményük, a Boldogság Oktató és Rehabilitációs Központ Egyesület még nagyon frissen bejegyzett szervezet, egyelőre egy százalékos adófelajánlásra sem jogosultak, így még nehezebb anyagi támogatáshoz jutniuk. Erre pedig nagy szükség mutatkozna: alig van ugyanis olyan hét, hogy ne kerülnének a gondozásukba elhagyott, elhanyagolt, árva, beteg cicák. – Bár folyamatosan hangoztatjuk az ivartalanítás fontosságát, mégis az az állandó tapasztalásunk, hogy sok felelőtlen állattartó nem törődik ezzel, a nem kívánt szaporulatot pedig egyszerűen kihajítja az utcára. Nagyon nehéz folyamatos ellenszélben dolgozni, mások felelőtlenségének következményeivel megküzdeni, és állatok tucatjait ellátni ilyen módon. Ezért is vagyunk hálásak minden segítségért – mondta Mikó Kata. Az állatvédők folyamatosan várják azon jóindulatú emberek jelentkezését, akik szeretnének árva állatot örökbe fogadni, vagy ideiglenes befogadással, esetleg anyagi vagy dologi hozzájárulással támogatnák munkájukat.
Sándor Boglárka 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*