Ki kopogott a színházban?

SZÍNHÁZ Felhőtlen, interaktív szórakozás, mese, zene és kacagás: minden egyben van a TabulArt Szobaszínház új produkciójában, amely Kipp-kopp, ki kopog? címmel ezúttal a legkisebbeket (és természetesen kísérőiket) várta a Flórián utcába. Tóth-Kiss Hajni rendező színházában a Kesztyű című (a Gőgös Gúnár Gedeon és a Mosó Masa mosodája című klasszikusokból jól ismert) mese elevenedett meg, Szarvas Panni és Szabó Róbert előadásában.
2017. febr. 11. 0 comment
Fotók: Szádeczky Levente Fotók: Szádeczky Levente
A színházi légkört azonban esetünkben nem a hagyományos keretek közé kell elképzelni, hiszen a gyerekek nyugodtan helyet foglalhattak a színpadon, a számukra elhelyezett párnákon, testközelben a játszókkal, és aktív részesei, sőt: alakítói lehettek a történetnek. Az alkotói szabadság természetesen átdolgozta a mesét látványosabbá, átélhetőbbé, hiszen az eredeti történet bogarai, kisállatai aligha keltették volna fel a picik figyelmét, a róka, medve, süni, nyuszi és varjú azonban még aprócska ujjbáb formájában is tökéletesen alkalmasnak bizonyult arra, hogy elvarázsolja a gyerekközönséget. Ráadásul az alkotók a történetnek csak az irányvonalához ragaszkodtak, a szereplők felbukkanási sorrendjét a gyerekek dönthették el, és ők lelkesen éltek is ezzel a lehetőséggel.
Ugyanilyen szívesen ismételték a Szarvas Panni által írt mondókákat (mindegyik állatra egyet-egyet), és vették kézbe a sok csörgő-zörgő ritmushangszert. Amikor a történet elérkezett a végéhez – azaz megjött a várva várt tavasz –, a gyerekek arra is lehetőséget kaptak, hogy szabadon játszhassanak a bábokkal, egyéb kellékekkel, így a végére igazi partihangulat alakult ki, amelyet a két előadó kitűnően koordinált.
Öröm volt látni és hallani a kicsik lelkesedését, mosolyát, a szülők és kísérők tetszését, hiszen az általános jó hangulat senkit nem hagyott érintetlenül. Fontos lenne, hogy a most megszólított generáció a jövőben is időről időre ehhez hasonló minőségi színházi élményhez jusson, így van esély, hogy felnőve is megmaradjon Thália hajlékának közelében.
A Flórián utcai szobaszínház legközelebb február 23-án és március 12-én (de. 10 órától) várja a kicsiket és nagyokat közös játékra, szórakozásra, kopogtatásra, tavaszvárásra!
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*