Jöhetnek az e-receptek

PATIKA Több változás lesz a gyógyszertárak működésében idén. A patikusoknak a tulajdoni hányad legalább felével rendelkezniük kell, ami a gyakorlatban több jogot és lehetőséget ad a kezükbe, mondta dr. Ónodi-Szűcs Zoltán. Az egészségügyi államtitkár szerint így a gyógyszerellátásban ismét a szakmai érdekek érvényesülhetnek.
2017. febr. 13. 0 comment
Költséghatékony, színvonalas rendszer kialakításán dolgoznak Költséghatékony, színvonalas rendszer kialakításán dolgoznak
A kormányzat a Magyar Gyógyszerészeti Kamarával együttműködve egy költséghatékony, színvonalas rendszer kialakításán dolgozik, hangsúlyozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott. „Több mint 8.300 gyógyszerész dolgozik hazánkban, munkájukat több mint 7000 asszisztens és további 2000 fő segíti. Ez összesen több mint 18 ezer fő.”
A társadalombiztosítás által finanszírozott intézményeknek kötelező csatlakozni az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez. Ide tölti fel a háziorvos az elektronikus receptet. A betegek pedig a vények helyett egy kinyomtatott tájékoztatót kapnak, amelyen az összes adat és felírt gyógyszer neve olvasható. A patikába csak ezt a lapot kell vinni. Ha pedig saját magunknak váltunk ki gyógyszert, elég felmutatni egy személyazonosító okmányt.
A betegeknek így nem kell a háziorvosnál megvárni a havi receptet. Minden adat felkerül az elektronikus rendszerbe. TAJ-kártya vagy személyi igazolvány felmutatásával az ország bármely gyógyszertárában kiválthatja a beteg a szokásos havi gyógyszereit.
A gyógyszertárak tárolási gondjaira is megoldást jelentene a változás, a papír alapú vényeket ugyanis 5 évig meg kell őrizniük. A tervek szerint az elektronikus recepteket novembertől lehet kiváltani a patikákban. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*