Mesék világában vágtázva

KULTÚRPALOTA A mesék, versek, elbeszélő költemények és ifjúsági regények világába kalauzolja el a szemlélőt Kelle László Szerettem srác lenni című kiállítása, amely február 10-én, pénteken nyílt meg a Bácskai Kultúrpalotában.
2017. febr. 13. 0 comment
Dr. Gál Zoltán művelődéstörténész a méltató szerepében elmondta: régóta figyelemmel kíséri a kivételes tehetséggel és fantáziával rendelkező, bajai születésű, de Budapesten élő alkotó tevékenységét, jelen volt az összes bajai kiállításán. Kiemelte, hogy Kelle Lászlóról a szigorú kritikus hírében álló B. Mikli Ferenc is elismerte: tud lovat rajzolni, ezen tudásáról pedig jelen kiállítás keretében is tanúbizonyságot tesz, hiszen kedvenc témáiban gyakran szerepelnek állatok.

Már kora gyermekkorában is szívesen rajzolt, kedvenc meséit, történeteit többször is kiegészítette az általa hiányolt illusztrációkkal. Szegeden művészeti szakközépiskolába járt, de családi nyomásra végül kertésztechnikus lett, bár hamar rájött, hogy ez nem neki való. Hamarosan rajztanári képesítést szerzett a bajai tanítóképzőben, majd a történelem szakot is elvégezte. Több sportágban is kiemelkedő sikereket ért el, közben beat zenekarokban játszott, basszus gitárosként (önmagát a beat generáció utolsó mohikánjának tartja), és a képzőművészethez is visszatalált. Első, Ellovagló idők című kiállítása azonnal nagy sikert aratott, ember és ló bensőséges kapcsolatát kifejezően ábrázolja kedvenc technikája, a monotípia segítségével.

A méltató elismerő szavaihoz csatlakozott Vidovits Iván festő is, aki szerint Kelle László képei arról szólnak, hogy mindenki boldog szeretne lenni, időnként vissza-visszavágyva a benne élő aranykorba, a hősi erények, a hűség, nemeslelkűség világába. Az alkotó megköszönte a méltató szavakat, majd nem akármilyen zenei produkcióval örevendeztette meg a vájtfülű közönséget: két zenész-barátja, Nagy Imre és Mészáros Zsolt közreműködésével a Jethro Tull két dalát adta elő.

A  kiállítás március 2-ig tekinthető meg a Bácskai Kultúrpalota aulájában. Érdemes elmélyülni ebben a sajátos, kölykös-rajongós világban, amelybe belefér A Pál utcai fiúk, a Daliás idők, a Kőszívű ember fiai, de Fekete István állattörténetei, hiszen Kelle László gyermekkora legkedvesebb olvasmányaihoz készített érzékeny illusztrációkat.
Sándor Boglárka  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*