Oktatás élményszerűen

ISKOLA Játszva is  lehet tanulni. Nemcsak óvodás és kisiskolás korban, hanem közel az érettségihez is. A közösségépítés, a szociális készségek fejlesztése kamaszkorban kiemelten fontos. Megteremtve a megfelelő keretet, beilleszthető a tanórák napi ritmusába oly módon, hogy a tanulói motiváció érezhető legyen. Ezúttal az Élménypedagógia módszerét használva.
2017. febr. 15. 0 comment
A felvételek Művészetek (Dráma és tánc) órán készültek. A felvételek Művészetek (Dráma és tánc) órán készültek.
Egyes kutatások szerint a túlterheltség és a kihívásszegény környezet egyaránt abba az irányba vezet, hogy egy idő után felbomlik a kamasz és a világ közötti egyensúly. Helyrebillentéséhez és fenntartásához szükség van arra, hogy a kamasz képes legyen saját akcióinak szabályozására, értelmes célokat tudjon kitűzni.
Ha a sikertelenség és a mindennapos konfliktusok rosszkedvűvé teszik a kamaszokat, akkor  természetes, hogy a sikeres akciók és a pozitív tapasztalatok jókedvre derítik őket. Az egészséges izgalom és a mindennapok harmóniája pozitív keretet biztosít tevékenységükhöz. Szívesebben emlékeznek sikeres élményeikre, ezért ezek hasznos állomásai a tapasztalatok rendszerezésének, a következtetések levonásának. Fejleszteni kel a szociális alkalmazkodás, a viselkedés kortárs csoportban, a kooperáció, figyelmesség és illemtudó viselkedés, a fegyelmezettség és egymás segítésének képességét. Mindezt roppant egyszerűen megtehetjük, igaz időt kell szánni rá, ami azonban megtérül.


A Szent László ÁMK-ban a korszerű oktatási módszerek beépítése a tanórákban kiemelten fontos a tanulók komplex, mindenoldalú fejlesztése érdekében. A fentieken túl a kommunikációs képességek és a tanulási-önszabályozási képességek is fejlődnek.
A keretmese szerint a csoport kincset keres. A kincset csak bekötött szemmel lehet kihozni a lakatlan sziget közepéről. A kincskeresőt egy társa segíti, szavakkal irányítja, nem érhet hozzá. A csapat akkor fejezi be a játékot, ha mindenki elhozza a kincs ráeső részért. Ha egy fő nem vállalja a feladatot, valaki kétszer fordul. Ha hozzáér az akadályokhoz kincskeresés közben, elölről kell kezdeni az illetőnek a játékot. Mindez megadott időre megy.
Horváth Maja 12/B: Nagyon tetszett a gyakorlat, ami látszólag egyszerűnek tűnik. Amikor bekötötték a szememet, és a csendben csak az irányító hangjára figyeltem, kicsit megnyugodtam. Tisztában vagyok vele, hogy rossz az egyensúlyérzékem, ami tovább nehezítette a megoldás keresését. De amikor kivettem a tálából a kincset, és visszaértem a helyemre, hihetetlen jó érzés töltött el. Annak is örültem, hogy nem hibáztam, nem kellett ismételnem.
Kacsó Zalán 12/C: Érdekes volt hallgatni, mások hogy irányítják a társukat. Koncentrálni kellett, teljesen rábízni magamat arra a segítőre. Ez bizalomgyakorlat is egyben, menet közben többször bebizonyosodott. Közben rengeteget nevettünk, és együtt izgultunk az aktuális kincskeresőért. Élveztem nagyon. Rab Rita  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*