Segít a nép ügyvédje

Ingyenesen biztosítanak tanácsadást a Jogi Segítségnyújtó Szolgálat munkatársai. A térítésmentes szolgáltatást azok vehetik igénybe, akik valamilyen ügyintézésben vagy jogi témában szakember segítségére szorulnak, de nincs pénzük ügyvédet fogadni. A legtöbben a mindennapi vitás ügyekben kérik a Nép Ügyvédjének segítségét.
2017. febr. 16. 0 comment
– A szociális rászorultságot jogszabály határozza meg: pontosan kimondja, milyen anyagi feltételek meglétéig lehet igénybe venni ezt a szolgáltatást. Aki igénybe szeretné venni, annak formanyomtatványon kell érvényesítenie az igényét. Most már könnyebb a helyzet, mert Baján, a járási hivatalban is lehet ezt érvényesíteni, míg korábban csak Kecskeméten bíráltak el ilyen ügyeket – tájékozatott dr. Klemm Mária ügyvéd.
Míg kezdetben csak a nagyobb városokban kérhettek ilyen jellegű segítséget az érintettek, addig ma már egyre több helyen, így Bács-Kiskun megyében is több mint tíz településen vehetik igénybe  a térítésmentes tanácsadást.
– 2004 óta működik ez a szolgáltatás, azóta folyamatos fejlődés növekedés tapasztalható az ügyfelek számát illetően. Az elmúlt évek átlagáról elmondható, hogy Bács- Kiskun megyében kb. 1500 esetben szolgáltattak a kollégák helyben tanácsadást, körülbelül 600 peren kívüli ügyben engedélyezték jogi segítőügyvéd igénybevételét, és évente mintegy évente 300 peres ügyben látta el a megyében a pártfogó ügyvéd a jogi képviseletet – ismertette dr. Barta Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya Igazságügyi Osztályának munkatársa.
A szakértők elmondták, a polgárok gyakran több témában is kérik a segítségüket, leginkább a mindennapi életben előforduló jogvitás ügyekben, de szívesen segítenek a bűncselekmény áldozatává váló ügyfeleknek is.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*