Változtak a juttatások

A tavalyi adótörvény-módosítások a béren kívüli juttatások adózását sem hagyták változatlanul. A módosítások a cafeteria rendszert is érintik. Az adóteher mérséklődésének is köszönhető, hogy egyre több munkáltató kínálja ezt a juttatási formát a munkavállalóinak.
2017. febr. 16. 0 comment
Tavalyhoz képest a változás lényege, hogy a kedvezményes 34 százalékos adózású béren kívüli juttatások köréből kikerült az Erzsébet utalvány, és ebben a körben gyakorlatilag a Szép kártyán kívül csak az új, pénzbeni béren kívüli, 100 ezer forintos éves keretösszegű juttatási forma van benne – ismertette Pencz Rudolf, a Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft ügyvezető igazgatója. Cégénél több mint százan dolgoznak, és mindenki megkapja az évi maximális összeget. Az összes többi korábbi juttatási forma átkerült az eddig is létező egyéb meghatározott juttatások 43 százalékos kulcsú kategóriájába – tette hozzá Pencz Rudolf. A pénzbeni juttatás a legkedvezőbb, hiszen korlátlanul használható fel, például közüzemi számlákra vagy hiteltörlesztésre, nemcsak élelmiszerre.
Az összesítések szerint idén alapvetően a cafeteria-készpénz a legkedveltebb, a második helyre az ajándékra adható juttatás zárkózott fel. Az egyik bank felmérése szerint azonban még mindig a vállalkozásoknak alig negyede tervezi béren kívüli juttatással támogatni a dolgozóit. A cégek az eddigi három legkedveltebb cafeteria elemhez ragaszkodnak, csupán a sorrend módosult.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*