Gyógyszer a kamion motorterében

RÖSZKE Közel 20 ezer darab gyógyszert és 176 doboz adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy teherautóban. A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult, tudatta Némedi-Varga Éva pénzügyőr alezredes, sajtóreferens.
2017. febr. 17. 0 comment
Gyógyszerek is szállított (elrejtve) a kamion Gyógyszerek is szállított (elrejtve) a kamion
A pénzügyőrök egy szerb rendszámú tehergépkocsit ellenőriztek Röszkén. A szerb sofőr elmondta, hogy bejelentenivaló áru nincs nála.
A NAV munkatársai a nyilatkozatot elfogadták, azonban a kamion szigorított ellenőrzése mellett döntöttek. A motortérben, fekete zacskóba csomagolva, 11610 darab Ksalol feliratú, valamint 8010 szem Sanval sandoz jelzésű gyógyszert találtak elrejtve.
A Ksalol jelzésű, hazánkban nem törzskönyvezett gyógyszert, valamint a Sanval jelzésű, gyógyszer lajstromban engedélyezett terméket a sofőr magáénak vallotta.
Ezt követően, a vezetőfülke ellenőrzése során, a tetőkárpit és a műszerfal mögül, 176 doboz Marlboro és Winston márkájú adózatlan cigaretta került elő.
A NAV munkatársai a gyógyszerszállítmányt, valamint a járművet vezető férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek. A dohánytermék miatt a pénzügyi nyomozók költségvetési csalás miatt eljárást indítottak. A pénzügyőrök az eljárás során 518.000 Ft vámigazgatási bírságot szabtak ki, amelyet a sofőr a helyszínen megfizetett. 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2016.

Jánoska-eresztés
Szezonnyitó Strandfesztivál
Motorcsónak Eb-Vb
21. Bajai Halfőző Fesztivál
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*