Művészetekkel a városért

Komoly terveket dédelget a Városvédő és Városszépítő Egyesület Művészetek csoportja, amely nemrég alakult meg a szervezet keretében. Amint arról dr. Cseh Béla, az egyesület elnöke beszámolt: olyan szakembereket hívtak meg a csoportba, akik a hétköznapi élet és az emberek szintjén képesek reagálni és megoldásokat kínálni a városszépítés során felmerülő mozzanatokra, a művészetek tükrében.
2017. jún. 18. 0 comment
A Szent Flórián szobor felújítását is figyelemmel kísérik a városszépítők A Szent Flórián szobor felújítását is figyelemmel kísérik a városszépítők
Fotós, filmes, képzőművész, néprajzos, színházi szakember is helyet kapott a csoportban. - Bő négy hónapja működünk már, és nincs okunk az elégedetlenségre, ahhoz képest, hogy tevékenységünket szinte a nulláról kellett kezdenünk. Időközben megalakult a felvégi csoportunk is, most pedig a helyi művészek is hallathatják a hangjukat. Fontosnak tartjuk, hogy a csapatunkban dolgozók képviseljék az összes bajai művész meglátását, álláspontját. Szót ejtettünk már a terveinkről a piac kapcsán: a felújított létesítmény kitűnően alkalmas lenni arra, hogy egy nagy kiállítási felületen megismertessük a város lakóit azokkal a fiatalokkal, akik különösen értékesek vagy eredményesek. Szeretnénk továbbá egyfajta játékteret is, ahol minden piaci napon lehetne egy-egy fél órás művészi program: színházi, de akár iskolai, óvodai csoport műsora is. A piac az élet része, ahogyan az egyesületünk is az szeretne lenni – ismertette az elnök. Hozzátette: a Szent Flórián szobor felújítási munkálataiba is szeretnének bekapcsolódni a csoport szobrász-képviselője által.
Dr. Cseh Béla régebbi, dédelgetett tervét is megosztotta az egyesülettel, osztatlan sikert aratva. Felidézte: nem sokkal Udvardi Erzsébet halála előtt a Fölvég című városrészi lap szerkesztőségével meglátogatták a művészt, aki elmondta: a Duna szálló előtti sétányra tervez egy Szent János-szobrot, amely a Jánoska-eresztés felvonulásának végállomása is lehetne. A terv sajnos már nem valósulhatott meg az eredeti módon (a művész elhunyta miatt), de a városszépítők szívesen az ügymellé állnak, keresve a megvalósítás lehetőségeit.
Szintén fontosnak tartják, hogy elismerésben részesítsék mindazon tagokat, akik elkötelezetten dolgoznak  kitűzött céljaikért: a jutalmazás rendszerét, módját, idejét és helyét hamarosan kidolgozzák.
Sándor Boglárka

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*