Péntekig tart a hőhullám

KÁNIKULA Ismét erősödik a felmelegedés, de rövidebb ideig tart a hőséghullám, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán.
Ausztria térségében veszteglő, hullámzó hidegfront előtt afrikai eredetű levegőtömeg áramlik a Kárpát-medence fölé. A következő néhány napban ez határozza meg a magyarországi időjárást is. A péntekig tartó hőhullám alatt a napos, száraz idő lesz a jellemző, a csúcshőmérséklet számos helyen meghaladja a 35 Celsius-fokot.
2017. aug. 09. 0 comment
Az Országos Meteorológiai Szolgálat csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki Az Országos Meteorológiai Szolgálat csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki
Az Országos Meteorológiai Szolgálat már szerdára csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt. Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyében másodfokú, Budapesten, továbbá Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.
Az előrejelzés szerint szerdán a legmagasabb hőmérséklet 32-37 fok között valószínű (a Dél-Alföldön lesz a legmelegebb). Késő estére 22-30 fok közé hűl le a levegő.
Veszélyjelzésükben azt írták: a középhőmérséklet az ország nagy részén ismét 25, a Dél-Alföldön 27 fok felett valószínű.
A jelenlegi számítások szerint csütörtökön tetőzhet a hőség, szinte mindenütt 27, a Dél-Alföldön 29 fok feletti középértékek várhatók, írta a meteorológiai szolgálat. Csütörtökre már az összes megyére kiadták – az ország túlnyomó részére a másodfokú, több délkeleti megyére a legmagasabb, harmadfokú – figyelmeztetést. Hozzátették azt is, hogy csütörtök délutántól már nagyobb eséllyel alakulhat ki a Nyugat-Dunántúlon zivatar, amelyet átmeneti viharos széllökés, jégeső és intenzív csapadék kísérhet.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*