Edzőtáborban toboroztak

KATONASÁG Folytatódik az önkéntes katonai századokhoz történő toborzó munka. Az egyenruhások civil szervezetekkel összefogva végzik a munkát, hogy minél szélesebb körben tudják megszólítani a lakosságot. Augusztus 9-én, szerdán délelőtt a Mogyi Bajai Judo Club nyári edzőtáborába látogattak el a katonák. Rövid bemutatóval készülte, a közelharc különböző fajtáit ismertették meg a fiatalokkal a Baján állomásozó egységek katonái.
2017. aug. 10. 0 comment
Katonák bemutatóztak a bajai cselgáncs táborban Katonák bemutatóztak a bajai cselgáncs táborban
Szabó Szilvia százados, kiképzőtiszt (Második Különleges Rendeltetésű Ezred): „Megpróbáltuk a katonai alapképességekre alapozva felállítani a blokkokat. Több fajta missziós feladatot látnak el a magyar honvédség katonái. Vannak, ahol fegyverrel, másutt fegyver nélkül, néha harci környezetben vagy esetleg civilek által lakott területen kell munkát végezni.”
A bemutató végén a sportolókat is bevonták a gyakorlatba, egy koncerten lévő tömegnek használva őket. Tovább a közelharc mellett fegyverbemutatóval is készültek az egyenruhások, a gyerekek kézbe vehették a különleges eszközöket. Durgó Tamás őrnagy, vezető (Bács-Kiskun Megyei Katonasági és Érdekvédelmi Iroda): „500 diáknál is több található itt, ez kincses bánya katonai toborzás szempontjából. A fiatalokat megismertetjük azzal, hogyan válhatnak hivatásos és szerződéses katonává, illetve miként juthatnak be katonai tanintézményekbe. Nagyon fontos az önkéntes tartalékos területvédelmi toborzás is. Az ilyen rendezvények kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megismertessük a fiatalokat a tartalékos rendszerrel.”
A bemutató teljesen elvarázsolta a cselgáncsozókat, többen már a helyszínen érdeklődtek a katonák munkájáról.
A terepruhások hamarosan ismét felbukkanhatnak a cselgáncsozóknál, a klub a toborzó munka sikeressége érdekében felajánlotta a termet és az edzők szakmai segítségét. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*