Közösen pályáztak

FELSŐOKTATÁS Több pályázatot nyert az Eötvös József Főiskola és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara konzorciumi formában. A tervezeteket az intézmények még tavaly, a szétválás előtt adták be, most pedig közösen valósítják meg.
2017. aug. 11. 0 comment
A Szegedi úti épület infrastruktúráját is fejlesztik A Szegedi úti épület infrastruktúráját is fejlesztik
Közel 390 millió forintos uniós támogatású pályázatban a kutatásfejlesztésen, a kutatók utánpótlásán van a fő hangsúly. Horváth Richárd kancellár-helyettes (EJF):Fiatal kutatókat próbálunk meg az Eötvös József Főiskolára csábítani, növelve a képzési szélességet. Illetve szeretnénk olyan kutatókat megfogni, akik adott esetben egy másik szak elindításában segítségünkre lehetnek.”
A másik pályázat is uniós forrásból valósul meg. Mintegy 400 millió forint jut a nemzetközi kapcsolatokat fejlesztésére. „Modern oktatási anyagok, úgynevezett e-learning tananyagok előállítása történik meg, továbbá bővítjük például az Eötvös József Főiskola sportirodai tevékenységét.”
Mindkét pályázat alapvető célja a felsőoktatási intézmények és az oktatás minőségének a javítása, mondta Eleki Barbara pályázati referens (NKE Víztudományi Kar). „Cél továbbá az Eötvös József Főiskolával együtt a hallgatói létszám és – főként a műszaki karokon belül – a női hallgatók arányának növelése.”
Szeretnének olyan táborokat szervezni a fiatalok számára, ahol bemutathatják a műszaki karok tevékenységét. Az oktatásfejlesztés pedig sarkalatos pontja a pályázatoknak, főleg a gyakorlati oktatás elősegítése. Fizikai minta labort építenek konténerekből és sátrakból, ami bárhol felépíthető. Egy harmadik uniós pályázat keretében a főiskola Szegedi úti épületének infrastruktúráját fejlesztik több mint 380 millió forintból. Ezek az úgynevezett A és C épületekben valósulnak meg, a B épületet ugyanis önkormányzati támogatásból hozták rendbe. Utóbbiban kezdődik az oktatás szeptemberben. Bajai TV 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*