Növekvő forgalom

KIKÖTŐ Jelentősen erősödött a bajai kikötő forgalma az első félévben a tavalyi eredményekhez képest. Éves szinten 500-800 ezer tonna árut rakodnak a hajókba, kétharmada mezőgazdasági termék.
2017. aug. 11. 0 comment
Jelenleg árpát raknak a bajai kikötőben Jelenleg árpát raknak a bajai kikötőben
Az elmúlt évben 650 ezer tonnát tervezett irányadó mennyiségként a működtető Bajai OKK Kft., már a 370 ezer tonnát is elértek. Nagy László igazgató szerint minden év kicsit más, a 2016-os például az elmúlt 10 év leggyengébbje volt az 500 ezer tonnás végeredménnyel. „Nagy változásokat hoz a nemzetközi kereskedelem helyzete és a vízállás (jégzajlás, kis víz, nagy víz, árvíz).”
A tavaly betárolt kukoricából 150 ezer tonna kiment, valamint búzát és napraforgót is szállítottak. Az aratás után már az új áru is elindult, jelenleg árpát raknak, most a vízállás is kedvező. Baján egyébként milliós nagyságú forgalmat is lebonyolíthatnának, ehhez viszont a vízi szállítás támogatására és előtérbe helyezésére lenne szükség.
A kikötőben hamarosan jelentős beruházás indul. A több milliárdos fejlesztés része a partfal megerősítése, nehéz berakó építése, valamint a vasút felújítása. Utóbbi azért is fontos, mert kedvezőtlen vízállásnál (ha a hajózás szünetel) vagonokban szállíthatják az árut. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*