Bélás diákok Zomborban

Hét felejthetetlen napot töltött nyáron a Bajai III. Béla Gimnázium tíz diákja és két tanára Zomborban, a Veljko Petrovics Gimnázium vendégeként, a zombori Planet Oktatásfejlesztő Központ szervezésében a Nyitott gondolkodás nem ismer határokat (Open Mind Knows No Borders) elnevezésű program keretében.
2017. aug. 22. 0 comment
A programban négy országból, Macedóniából, Szerbiából, Horvátországból és Magyarországról vett részt 40 diák és 8 tanár az egymás megismerését célzó közös gondolkodásban, csapatépítő játékokban és kulturális bemutatókon. Megismerték egymás etnikai, vallási, kulturális, történelmi hátterét, néphagyományait.
A diákok hazáját erősen sújtja a migrációs válság. A diákcsere program jól szolgálta azt a célt, hogy egymás megismerésén keresztül elsajátítsák a tolerancia képességét, és a fiatalok a közösség aktív tagjává váljanak az európai válságok kezelésében
A hét folyamán a résztvevők több különböző témával foglalkoztak. Megismerkedtek a nem formális tanulási  módszerekkel, az emberi jogoknak a gyakorlati életben történő alkalmazásával, és fontos információkat tudtak meg az Erasmus+ programban rejlő lehetőségekről.
Gál Krisztina    

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*