Ők szedték

Évről évre egyre többen csatlakoznak a városban a Te szedd! elnevezésű akcióhoz. Az országos szemétszedési kampány során az önkéntesek több mint kétezer helyszín megtisztítását tűzték ki célul. Baján a helyi cégek mellett az egyetemi hallgatók is csatlakoztak a természetvédelmi akcióhoz, szeptember 15-én, péntek délután a Sugovica partját és a töltés oldalát járták végig.
2017. szept. 18. 0 comment
Leginkább háztartási hulladékot találtak a fűben és a bokrokban, de a szemetelő horgászok után is takarítaniuk kellett a fiataloknak. Fémhulladék, petpalackok és nejlonzacskó is került a zsákokba, de befőttes üvegek és szemeteszsákok is rejtőztek a zöldben. A közszolgálati egyetem Víztudományi Karának diákjai szívesen csatlakoztak az országos kampányhoz. – Fontosnak tartom az ilyen akciókat azért is, hogy mindenki lássa: ennek a generációnak meg kell tanulnia minél jobban figyelni a környezetre, minél tisztábban hagyni az utódok számára. Ezt már óvodában, általános iskolában is tanítani kell, akkor sokkal hatékonyabb – mondta Nagy Ákos környezetmérnök szakos hallgató (NKE, Víztudományi Kar).
2016-ban rekord mennyiségű szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek, összesen mintegy három ezer tonna eldobált hulladéktól tisztították meg hazánk területét. Ezt a mennyiséget egy Budapest nagyságú város lakói másfél nap alatt termelik meg. A Sugovica partján szerencsére most nem volt olyan sok szemét, mint az előző évek gyűjtései során. – A Te szedd! országos akciójában meghatározták, hogy égő, szúró, illetve parázsló dolgokat, akkumulátorokat, építési törmelékeket valamint zöld hulladékot nem szedhetünk össze, ezen kívül mindent lehet – mondta Zagyva Dániel HÖK-elnök (NKE, Víztudományi Kar).
A legnagyobb hazai önkéntes mozgalomhoz szombaton és vasárnap is lehetett csatlakozni. Az akció honlapján térképes kereső segítette az érdeklődőket a kijelölt találkozási pontok felkutatásában. A szervezők minden esetben kesztyűt és zsákot biztosítottak, valamint gondoskodtak a megtelt zsákok elszállításáról. A középiskolás diákoknak pedig 5 óra közösségi szolgálatot számítottak be, ha részt vettek a szemétszedésben.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*