Négy terület, 105 gímbika

VADÁSZAT A Gemenc Zrt. vadászterületein az idei szarvasbőgés az első nyár végi lehűléssel, augusztus második felében elkezdődött és szeptember közepéig tartott. A bőgési időszakot szélsőséges időjárás, vagy a megszokottól eltérő egyéb körülmény nem hátráltatta.
2017. okt. 12. 0 comment
Kiváló gemenci bika a terítéken Fotó: Fodermayer Vilmos/Gemenc Zrt. Kiváló gemenci bika a terítéken Fotó: Fodermayer Vilmos/Gemenc Zrt.
Szeptember végéig a zrt. négy vadászterületén 105 gímszarvas bika került terítékre, 73 trófea ért el érmes minősítést. 11 arany-, 37 ezüst- és 25 bronzminősítést kaptak a trófeabírálati eljáráson. A legnagyobb, 227,64 pontszámúnak minősített bikát a Gemenci vadászterületen ejtették el. Az erdőgazdaság vadászterületein az idén szeptemberben elejtett gímbika trófeák átlagtömege 7,31 kilogramm volt.
A szarvasbőgés időszakát a gemenci erdőgazdaság komplexen kezeli, nagy hangsúlyt fektet a természet védelmében történő szemléletformálásra, az érdeklődő állampolgárok ismeretterjesztő tájékoztatására is. Idén több mint hétszázan vettek részt a Gemenc Zrt. által szervezett szarvasbőgés-hallgató túrákon, ahol szakvezetők segítségével, saját élményekben gazdag, különleges zoológiai ismeretekre tettek szert az érdeklődők.
.

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*