Ingyenes védőoltásra lehet jelentkezni

OLTÁS Továbbra is elérhető a 14 éves korosztály számára a meningococcus elleni ingyenes védőoltás: amint arról Csubákné Besesek Andrea alpolgármester október 12-i sajtótájékoztatóján beszámolt: az önkormányzat tavaly döntött úgy, hogy új intézkedéssel támogatja a fiatalok egészségügyi ellátását.
2017. okt. 12. 0 comment
Dr. Matán Eszter gyermekorvos javaslatára határoztak egy új ingyenes védőoltás bevezetése mellett. – Kisgyermekkorban a szülők sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerek megkapja az összes elérhető oltást, később azonban egyre inkább megfeledkeznek erről. A 14 éves korosztály különösen érintett, ilyenkor nyílik ki számukra világ, külföldre utaznak, vagy kollégiumokba kerülnek, fesztiválokra járnak: ezek mind érintkezési felületek olyan országok polgáraival, ahol nagyobb a betegség előfordulása, mint nálunk – ismertette a szakorvos. Hozzátette: a meningococcus olyan baktérium, amely nagyon súlyos, agyhártyagyulladással járó megbetegedést okoz, 50 százalékban halálos is lehet, de túlélés esetén is előfordulnak maradványtünetek, ezért különösen fontos a betegség megelőzése védőoltással. – Több külföldi felsőoktatási intézmény már a felvételi előtt kéri a védőoltás igazolását – mutatott rá dr. Matán Eszter.
Az alpolgármester elmondta: idén összesen 90-en éltek az ingyenes vakcina lehetőségével, a támogatás azonban folyamatos. – Jövő március elején az érintett, bajai lakcímkártyával rendelkező, 8. osztályos diákok megkapják a jelentkezési lapot, amelyet háziorvosukkal együtt kell kitölteniük, hónap végén pedig elkezdődnek az oltások. Bízunk benne, hogy jövőre még többen élnek majd a lehetőséggel.
Sándor Boglárka


Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*