Önkormányzati működésről tanácskoztak

TURISZTIKAI KÖZPONT Tematikus műhelymunkára várták a térség polgármestereit, valamint az önkormányzatok közszolgáltatásokkal foglalkozó munkatársait október 12-én, csütörtökön a Turisztikai Központba. A Helyi versenyképesség-fejlesztési kutatási program című kiemelt projekt köré szervezett tájékoztató körút bajai állomásán Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár üdvözölte a résztvevőket.
2017. okt. 12. 0 comment
– A belügyminisztérium az önkormányzatokat segítő feladatokat is ellát. Fontos, hogy az önkormányzatok jól működjenek. Politikai döntéshozó testületekről van szó, döntéseiket a helyi közösségek érdekeinek figyelembevételével kell meghozniuk. Úgy gondoljuk, ideje elvégezni egy olyan kutatás-sorozatot, amelynek keretében az önkormányzatok működésével, feladat-ellátásával, közszolgáltatások nyújtásával kapcsolatos tudományos eredmények is felmérhetők, kimutathatók. Ugyanakkor tendenciákat, trendeket tudunk meghatározni, tudományos megalapozottsággal tudunk ajánlásokat vagy jó példákat mutatni az önkormányzatoknak – ismertette a honatya.
A projekt stratégiai célja a helyi közszolgáltatások minőségének és a helyi versenyképesség fejlesztésének, valamint a költséghatékony és méltányos helyi közszolgáltatás-finanszírozás kialakításának megalapozását elősegítő eszközrendszer kidolgozása.
A bajai városvezetés nevében Csubákné Besesek Andrea alpolgármester elmondta: örömmel fogadnak minden új információt az önkormányzati működéssel kapcsolatban.
S. B.  

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*