Harc az édesvízért

KONFRENCIA Magyarországon stratégiai jelentőségű a víz, a 21. század pedig az édesvízért folytatott harc százada, hangzott el Baján, a november 14-15-i konferencián.
2017. nov. 14. 0 comment
Ma délelőtt kezdődött a két napos konferencia Fotók: Kelemen Áron Ma délelőtt kezdődött a két napos konferencia Fotók: Kelemen Áron
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara volt a főszervezője az Országos Települési Csapadékvíz-gazdálkodási tanácskozásnak (fővédnöke Áder János köztársasági elnök). Dr. Bíró Tibor dékán megnyitójában elmondta: 5 hónapos előkészítő munka eredménye az ülés, melyet a tudomány hónapjában szerveztek meg. 350 fő regisztrált a négy szekcióban zajló 50 előadást magába foglaló konferenciára.
A házigazda nevében dr. Padányi József tudományos rektorhelyettes (NKE) köszöntötte a megjelenteket. „Az NKE büszke, hogy az ötödik kar víztudományi lett. Baján 50 éves múltja van a vizes képzésnek, mely Magyarországon stratégiai területnek számít. A vízügyi szakma pedig európai minőségű hazánkban. Ez azért is fontos, mert a 21. század az édesvízért folytatott harc százada!”
Szlávik Lajos, a Magyar Hidrológiai Társaság elnöke a 3200 fős tagság nevében is köszöntötte a résztvevőket. „Idén ünnepeltük az alapítás 100. évfordulóját.” Hangsúlyozta: a víz jelentősége felbecsülhetetlen a mai társadalomba.
A város nevében Dancsa Bálint tanácsnok tolmácsolta Fercsák Róbert polgármester jókívánságait. Kiemelte: Baja büszke, hogy ilyen jelentős konferenciát rendeznek a városban, ahol már egyetemi kar is működik. „Baja a vizek és ízek városa, remélem utóbbit is megtapasztalják!”
A konferencia szerdán délben zárul. Géczy Zsolt
Facebook képgaléria megtekintése

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*