Ragyogtak a szeretetlángok

ADVENT Csak gyógypedagógusok és gondozók tudnák megmondani, mennyi munka és energia van abban, amíg sikerül összehangolni az egyszerűnek tűnő lépéseket, mozdulatokat, hangokat és történettöredékeket: a Most mutasd meg, mire vagy képes! címmel hagyományos módon megszervezett találkozó idén is torokszorító produkciókkal járult hozzá az adventi önvizsgálat elmélyítéséhez.
2017. dec. 06. 0 comment
A belvárosi Közösségi Házat december 5-én megtöltötték azok a csoportok, amelyek a fogyatékkal élők kulturális találkozójára készültek lelkesedéssel, kitartással, vidámsággal. Az önkormányzat nevében Csubákné Besesek Andrea köszöntötte az egybegyűlteket, és tolmácsolta Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője üzenetét. A honatya kiemelte: az ENSZ negyed évszázada határozott úgy, hogy december 3-át a fogyatékkal élők világnapjává nyilvánítja, amely kezdeményezés türelemre és együttérzésre tanítja a társadalom tagjait. - Sokan gondolják úgy, hogy a fogyatékossággal élők akadályozottak valamiben, holott az akadály nem bennük, hanem körülöttük van: néha az úton, a buszon, leggyakrabban pedig az embertársaikban – hívta fel a figyelmet az államtitkár. Hozzátette: az akadályok leküzdésében segíthetnek azok a rendezvények, amelyek során mindenki ráláthat a fogyatékkal élők értékteremtő munkájára, örülve sikereiknek. - Magyarország kormánya hiszi és vallja: befogadó társadalom nem épülhet fogyatékkal élő emberek nélkül, a társadalmi befogadás legfőbb eszköze pedig az egyenlő esélyek megadása – összegezte a honatya.
Az értékteremtő munka többféle műfajban is megvalósult. A bajai és környékbeli intézményekből és otthonokból érkező gyermekek, fiatalok és felnőttek tudásuk és képességeit legjavát nyújtva, bátran álltak ki közönségük elé, a közelgő ünnepre hangolva és hangolódva. Az EGYMI több csoporttal is érkezett, demonstrálva, hogy az iskola falai között igyekeznek minden lehetőséget biztosítani a fejlődni kívánó gyermekek számára: kis kórusuk és tánccsoportjaik is sikert arattak. Karácsonyi versekkel készültek a pszichiátria nappali kórházának ápoltjai és Cédrus Református Egyesített Szociális Intézmény FONI csoportjának tagjai, ez utóbbiak gyertyatáncukkal is könnyeket csaltak sokak szemébe. Karácsonyi mesékből, történtekből, angyalokból sem volt hiány, mint ahogy apró ajándékoknak és emléklapoknak is örvendhetett minden résztvevő. A szeretetlángocskák – amelyeket Csubákné Besesek Andrea alpolgármester említett még a produkciók megtekintése előtt – valóban beragyogtak minden résztvevőt és felkészítőt, kísérőt, akik igyekeztek maradandó élményhez juttatni a közönséget.
Sándor Boglárka 

Facebook képgaléria megtekintése

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*