Tovább csökkenő árak

Januártól 27%-ról 5%-ra mérsékelték a házi sertés vágási melléktermékek és a belsőségek áfakulcsát. Hazánkban jelenleg 23-25 kg az éves sertéshús fogyasztás, ebből kb. 3 kilogrammot tesznek ki a belsőségek.
2018. jan. 15. 0 comment
Ha ezen a területen is beválik a csökkentés, mint az előző években a sertés tőkehús és a baromfihús áfájának mérséklése esetében is, akkor forgalomnövekedésre lehet számítani. Az áfacsökkentés eredményeként a sertésmáj, a szív és a vese ára is kevesebb lett – mondta Koch Antal, a bajai Konti Hús Kft. tulajdonosa.
A sertésmáj kilója például 480-ról 420 forintra csökkent, és a tüdő árából is levonták a 22 százalékot, így 350 forintért juthatunk hozzá. A többi érintett termék is olcsóbb lett – tette hozzá a tulajdonos. S bár a vágási melléktermékek és a belsőségek nem tartoznak a legdiétásabb fogások közé, mégis nagyon népszerűek a magyar emberek körében. A vásárlók pedig örülnek, hogy kevesebbet fizetnek.
A sertésből készült termékek áfája mellett a hal áfakulcsát is érinti a csökkentés, ezt szintén 5 százalékos lett az eddigi 27 százalék helyett. A számítások szerint fél kilóval nőhet az éves halfogyasztás ennek eredményeként.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*