„Itt valamit mindig kifőznek”

KÓRHÁZ Néha lassan érik be a munka gyümölcse. A Bajai Szent Rókus Kórház 2016-os pályázatán 47.824.499 forintot nyert. Két ételszállító autót, valamint az ehhez szükséges modern edényzetet vásároltak. Az ünnepélyes átadáson, február 8-án, elsőként a gazdasági épület mögött parkoló gépkocsikat mutatta meg dr. Tóth Gábor főigazgató és dr. Lénárt Endre, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese.
2018. febr. 08. 0 comment
Két ételszállító autót vásárolt a bajai kórház Fotók: Kelemen Áron Két ételszállító autót vásárolt a bajai kórház Fotók: Kelemen Áron
Dr. Lénárt Endre elmondta: mindig örömmel jön Bajára, és nemcsak a fejlesztések, hanem a baráti viszony miatt is. „Itt mindig kifőznek valamit! Vannak innovatív fejlesztési ötletek, melyek a betegellátást segítik. A fenntartónak könnyű együttműködni a bajai kórház menedzsmentjével.”
A zord idő okán a sajtótájékoztató a klubszobában folytatódott. „2016 végén döntött úgy a kormány, hogy nemcsak a kórházak lejárt adósságát rendezi, hanem a jövő érdekében jó kezdeményezéseket is támogatja. 60 milliárd forint állt rendelkezésre, 45 milliárd ment adósságrendezésre, 15 milliárd pedig a fejlesztési keretbe. 810 pályázat érkezett be54 milliárd forintos igénnyel. 324-et támogattunk a 15 milliárdból. A dél-alföldi régióba 2,1 milliárd forint került, Baja 85 milliót nyert. Az ételszállító autó mellett nyílászáró- és fűtőtest cserére nyílt mód a kórházban.”
A főigazgató-helyettes azt is elmondta, hogy folytatják az infrastrukturális fejlesztéseket, kiemelten fontosak a betegellátási, betegbiztonsági beruházások. Hozzátette: Baján mindig vannak ötletek, melyek megvalósulnak. „Példaként szolgálnak más kórházak számára!”
Dr. Tóth Gábor arról számolt be, hogy a közel 48 millió forintból rendkívül jó minőségű edényzetet is vásároltak az autók mellett. „Szeptember óta Kalocsára is mi szállítjuk az ebédet. Nagyon elégedettek, megtöbbszöröződött a megrendelések száma. Eddig bérautóval láttuk el a feladatot. Az étel mellett az edényzet is jó minőségű: mindössze 1 fokot hűl a leves. Az ebédet a kalocsai kórházban is délben tálalhatják. Géczy Zsolt 

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*