Órák a képernyő előtt

SZEMÉSZET Egyre több iskolásnak kell szemüveg, derült ki egy nemzetközi felmérésből. A szemészek szerint ennek oka, hogy naponta több órát töltenek a televízió, a számítógép vagy a mobil eszközök képernyője előtt. A digitális kijelző úgynevezett kék fényt bocsájt ki, ami szemszárazságot és más betegségeket okozhat.
2018. febr. 09. 0 comment
Káros is lehet a képernyő Káros is lehet a képernyő
A jelenlegi általános iskolás korosztály, azaz a digitális bennszülöttek generációja számára a modern technika már a mindennapok szerves része. A legtöbben szabadidejükben is szívesen ülnek a képernyő előtt, az viszont már nem mindegy, ezt hány órában teszik. A digitális készülékek állandó használata könnyen rövidlátást okozhat, amit jól mutat, hogy felső tagozatra egyre többeknek van szüksége szemüvegre.
Dr. Szabóki Sarolta szemész szakorvos azt mondja, 6-8 éves korban még sokat fejlődik a szem, így a kisgyerekeknél különösen fontos, hogy napi egy óránál többet ne töltsenek képernyő előtt. Akik munkájuk miatt monitor elé vannak kötve, azoknak megoldás lehet az a speciális lencse, amely a kék fény spektrumát eltolja, így az kevésbé erőlteti meg a szemet.
Egy átlagos felnőtt 6-8 órát is eltölt a számítógép és a televízió képernyője előtt. Ha hozzászámoljuk a mobiltelefont, a tabletet és a más digitális kijelzővel rendelkező eszközöket, ez akár 12 óra is lehet. Ráadásul, ha a képernyőt figyeljük, kevesebbet pislogunk, ami ugyancsak szemszárazsághoz vezet. Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*