Remek hangulat, pompás bácskai ízek

BAJA Kotla, mosóteknő, rénfa és morzsolnivaló kukorica a csuhéval. A színpadi kellékek hamisítatlan falusi disznóvágások hangulatát idézték meg a 11. Bácskai Kolbász-és Hurkafesztiválon. A színpadi kellékek mellett egyéb hangulati elemek is segítették a rendezvény sikerét: kulturális programok, ízpompás disznóságok és pálinka, utóbbi csakis a hideg ellen.
Délután, mielőtt a népszerű humorista, Szőke András színpadra lépett, a Pántlika Zenekar zenélt. Sikamlós poénok, fergeteges szóviccek, igazi mai magyar humor részesei lehettek mindazok, akik hallgatták Zsúfolásig megtelt a küzdőtér. Szőke András Stand Up Comedy előadását, a csongrádi 650 lelkes kisfalu lakóinak megmosolyogtató kalandjait élvezettel hallgatta a nézősereg. „A mi kis falunk” Szőke András-féle változata aratott.
2018. febr. 10. 0 comment
Jó hangulat, jó illat, jó íz Jó hangulat, jó illat, jó íz
A humorista után következett az eredményhirdetés, melyet a 17 csapat (a szurkolókkal) igen jó hangulatban várt. A zsűri elnöke, Prohászka Béla röviden foglalta össze a tapasztaltakat, értékelte a versenyt. Elsőként meleg szavakkal gratulált mind a szervezőknek, mind a csapatoknak a magas színvonalú, nagyszerű rendezvényhez. Elmondta, hogy valamennyi versenyző figyelt a készülő étkek színére, illatára, a megvágott kolbász vágási felületére, a morzsálódásra, illetve az asztali tálalásra. Társai nevében is örömmel üdvözölte a merész ízhasználatot. – Ma 120-150-féle recept létezik a sütni való kolbász elkészítésére. Ehhez képest a versenyzők mintegy 50 százalékánál újszerű fűszerezést tapasztaltunk. Merészen és bátran használták a különleges fűszereket (curryt, borsot, római köményt), ami nem baj. A 18 csapat 22 versenyművét, alkotását kóstoltuk. Mielőtt meghallgatnák a döntést, a tálalásról is szólnék. Láttunk gyönyörű tálalást, de a feltálalt alkotások hagytak némi kívánnivalót maguk után. Fordítva is történt: szolidabb tálalás mellett ízpompás étkeket kóstoltunk.
Két kategóriában hirdettek versenyt. A Terülj, terülj asztal kategóriában azt nézték, milyen a terítő, a pohár, a terítés módja, vagyis a központi design. – Élő asztalok jelentek meg, a zsűrizés során megtapasztaltuk, mindenki mosolyogva dicsérte a remekművét: isteni finom.
A díjakat önkormányzati képviselők adták át a versenyzőknek. A fődíjat Bócsa Barnabás, a szervező Baja Marketing Kft. igazgatója adta át a legjobb kolbászkészítő csapatnak. Köszönetet mondott kollégáinak a heteken át tartó magas színvonalú előkészítő munkáért, majd arra biztatta a résztvevőket és a rangos zsűrit, hogy 2019-ben ugyanitt találkozzanak.
Szőke Andrástól villáminterjút kértünk a fellépése előtti percekben.  A színpadra lépés előtti megszokott izgalomnak, lámpaláznak nyoma sem látszott a humoristán. Vidáman és barátságosan mesélte bajai élményeit. – Nagyszerűen érzem magam, csodásak a bajaiak. A délelőtt folyamán jómagam is kivettem a részem a munkából, a srácokkal együtt gyúrtuk, dagasztottuk a kolbászhúst. Rengetegen jöttek el ma és töltik, töltötték velünk a napot. Különösen jó, hogy nemcsak az idősebb generáció tagjaival lehet itt találkozni. Fiatal családok kisgyermekeikkel sétálnak, fiatal párok nézelődnek, beszélgetnek. Ez nagy dolog a mai világban. És mindezért a szervezőket illeti köszönet.
Eredmények. A Legszebben terített asztala 2018. díját a Bajai Jópofa srácok csapata vehette át. Ők nyerték el a hangulat és dizájnért is járó meglepetés különdíjat is: a 16. Debreceni Pulykafesztiválon főzhetnek. Baja Város fesztiválkolbásza különdíjat Székely Miklós és bandája (Husti Krisztián csapatvezető) nyerte. Baja Város bronz fesztiválkolbásza 2018-as díj: Sziporka csapat (Kovács Attila). Baja Város ezüst fesztiválkolbásza 2018-as díj: Bajaszentistváni Nyugdíjasklub (Kovács Péter). Baja Város arany fesztiválkolbásza 2018-as díj: Kemény kolbászok (Kiss Zsombor), jutalmuk aranyérem, oklevél és 30 ezer forint. Rab Rita

Facebook képgaléria megtekintése

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*