Farsangi hét a Damjanich utcai oviban

Hagyományőrző német nemzetiségi farsangi hetet tartottunk a Bajai Óvodaigazgatóság Damjanich utcai tagóvodájában február 5-9. között. Egész héten változatos programokat kínáltunk a gyerekeknek.
2018. febr. 12. 0 comment
A hagyományápolás a német nemzetiségi nevelés egyik fontos feladata. A német nyelvet napi szinten hallják a gyerekek óvodánkban, a hagyományőrzés pedig témahetek formájában valósul meg. A hét folyamán felelevenítettük a farsangi szokásokat: német nyelvű táncokat, énekeket, verseket, mondókát sajátítottak el a gyerekek, az óvónők pedig német nyelvű mesejátékkal kedveskedtek nekik. A Türr István Múzeum dolgozói Pallós Boglárka vezetésével farsangi témában tartottak foglalkozást. Csütörtök délelőtt Felhőtánc Duó műsorán vehettünk részt. Délután a szülőket és gyerekeket közös farsangi mulatságra vártuk, ami nagyon kellemes hangulatban telt. A témahetet a tél elűzésével zártuk le. A gyerekekkel közösen kiszebábot készítettünk, és udvaron elégettünk. 
Óvodásaink nagy örömmel vettek részt a változatos programokon, a tevékenységeken keresztül új tapasztalatokat, ismereteket szereztek.
Bach-Nyiraty Brigitta
tagóvodavezető 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*