Aktívan dolgoznak

Egyre több nyugdíjas vállal munkát. Felmérések szerint a 4-6 órás, délelőtti munkák a legnépszerűbbek, de az éjszakai munkavégzésről sem zárkóznak el. Sokan valamilyen pedagógiai munkakör mellett döntenek. A bajai Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézetben (EGYMI) rendszeresen alkalmaznak sokéves tapasztalattal rendelkező szakembereket.
2018. febr. 12. 0 comment
Agócs Lászlóné 1988 óta dolgozik a gyógypedagógiai intézményben, hivatását pedig az öt évvel ezelőtti nyugdíjazását követően sem adta fel. – Úgy érzem, hogy engem nagyon szeretnek a gyerekek. A mai napig bátran fordulnak hozzám segítségért, pedig csak óraadó tanár vagyok. Nagyon örültem, hogy visszajöhettem ide, jó a közösség, több egységünk is van, ezek közül én már háromban dolgoztam, de mindenhol szívesen fogadnak. Örömmel veszik a segítségemet, a gyerekek felnéznek rám, érzem, hogy tisztelnek, megbecsülnek és ez egy nagy öröm – mondta a gyógypedagógus.
Nem Agócs Lászlóné az egyetlen pedagógus, aki nyugdíj mellett vállal munkát az intézményben – mondta a bajai EGYMI főigazgatója. Müller István kiemelte, a 20-30 éves tapasztalattal rendelkező pedagógusok általában szorosabb kapcsolatot alakítanak ki az iskola tanulóival, a diákok pedig gyakran kötődnek hozzájuk. – Ezek a kollégák jól felkészültek, módszertanilag jó az eszköztáruk, nagyon jó kapcsolatot alakítanak ki általában a gyerekekkel, az osztályokkal és ragaszkodnak egymáshoz.
A nyugdíjas korú alkalmazottak többsége nem a plusz pénz miatt jelentkezik a munkára, sokkal fontosabb számukra az aktív tevékenység, a minőségi időtöltés és az érzés, hogy hasznosak lehetnek – mondta a főigazgató.
Bajai TV

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*