Újraalakuló idősügyi tanács

Kormányzati döntés született az Idősek tanácsának alakulásáról, ennek nyomán pedig helyi szinten is alakulnak szervezetek. Baján tíz évvel ezelőtt, 2008. április 1-jén kezdte meg működését az Idősügyi tanács, ezt a testületet kívánják most megújítani.
2018. márc. 08. 0 comment
A városháza Türr-termében március 8-án megtartott újraalakuló ülésen Csubákné Besesek Andrea alpolgármester elmondta: sok fontos kérdést kell felvetni és megválaszolni az idősek helyzete (gondok, problémák, de örömök is) kapcsán. A szervezet célja az érdekvédelem, az odafigyelés. Nemcsak szociális kérdésekkel kívánnak foglalkozni: nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális lehetőségekre is és bármely, az idősek helyzetét érintő témára. Az eddigi gyakorlat szerint a tanács elnöki tisztét a mindenkori polgármester vagy alpolgármester töltötte be, titkári teendőit mindeddig Slezák Károlyné látta el.
Gyurityné dr. Galambos Szilvia jogász elmondta: az Idősek tanácsa véleményező, javaslattevő szerepet tölt be, helyi szinten is ez a terv. Legfontosabb az alapok meghatározása, a tagok megválasztása, a hatáskörök kijelölése. A szakember a már meglévő szervezeti működési szabályzat felülvizsgálatát, frissítését, valamint az adminisztrációs feladatokat ellátó személy kijelölését javasolta. Egyelőre elvi megállapodások születtek, konkrét kérdésekben  egy később megbeszélés keretében döntenek majd.
S. B. Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*