A magyarság ereje az összefogás

BUDAPEST Máig ható erőt ad 1848 példamutatása, mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter március 13-án, kedden a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén, melyen állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vette át Tarján Levente nyugalmazott igazgató, Baja díszpolgára.
2018. márc. 13. 0 comment
Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vett át Tarján Levente Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést vett át Tarján Levente
Az ünnepségen a miniszter hangsúlyozta: a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont. A közép-európai régióban a magyarság – ahogy más nép is – gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kell gyűjtenie, újjá kell építenie a számára fontos világot.
Ünnepi beszédében kiemelte: a magyarság fennmaradásának kereteit az erős nemzetállam által tudhatja biztonságban. Ez a lehetőség 2010-ben újra megnyílt, az ország halad a közös dolgok rendezésében, a gazdaság, a társadalmi problémák megoldásában. Lényeges, hogy a folyamat ne törjön meg, a 2010-ben kezdődött új korszak folytatódjon.
Fazekas Sándor szerint a jelenben is fontos, hogy a nemzet alapvető céljait illetően meglegyen az összefogás, ami biztosítja a célok elérését. Talán ez 1848 egyik legfontosabb öröksége.    
Az ünnepségen a miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. Nyolcan kapták meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje elismerést, köztük Tarján Levente, Baja díszpolgára, akinek a helyszínen gratulált Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. MTI /G. Zs.

 

Polgármesteri Hivatal

Cím: Baja, Szentháromság tér 1.
Tel.: +36 79 /527-100
E-mail:
polghiv@bajavaros.hu
További információk…

Baja Marketing Kft.

Cím: Baja, Szentháromság tér 3.
Tel.: + 36 79/322-591
E-mail: titkarsag@bajamarketingkft.hu
További információk…

Tourinform Iroda

Cím: Baja, Szentháromság tér 11.
Tel/fax: (+36) 79/420-792
E-mail:
baja@tourinform.hu
További információk…

Csodálatos Baja 2017.

XXII. Bajai Halfőző Fesztivál
Best Of Musical
Mágnás Miksa
Operagála
További információk…

Hírlevél feliratkozás

Név:* E-mail:*